Οι περισσότερες από εμάς κάνουμε μανικιούρ κάθε δέκα μέρες, έχουμε κάμποσα βερνίκια στην συλλογή μας ενώ μια φορά, τουλάχιστον, έχουμε όλες πει την ατάκα “έχει κανείς μια λίμα” όταν μας έχει σπάσει κάποιο νύχι στο γραφείο ή όπου…

Αλλά καμία από εμάς μέχρι τώρα δεν έχει αναρωτηθεί τι κάνουν οι παρανυχίδες, πόσο συχνά πρέπει να κόβουμε τα νύχια μας ή τι σημαίνουν εκείνα τα λευκά σημαδάκια.
Διάβασε παρακάτω, λοιπόν, τα πιο εντυπωσιακά πράγματα για τα νύχια σου!

1. Τα νύχια των αντρών μεγαλώνουν πιο γρήγορα!
Ο μέσος όρος ανάπτυξης ενός νυχιού είναι 1 εκατοστό ανά 100 μέρες. Τα νύχια των χεριών μας μεγαλώνουν 3 φορές γρηγορότερα από τα νύχια των ποδιών μας. Τα δε νύχια των αντρών, μεγαλώνουν γρηγορότερα από αυτά της γυναίκας.

2. Οι παρανυχίδες είναι σημαντικές για το νύχι σου!
Οι παρανυχίδες -ή πιο επίσημα «επωνύχια», παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του νυχιού. Ο ρόλος τους είναι να σφραγίζουν την υγρασία του περιβάλλοντος και να κρατούν μακριά τα μικρόβια. Γι αυτό και είναι λάθος να τα κόβουμε- κάτι που δυστυχώς συνηθίζουν πολλοί.

3. Μακριά δάχτυλα = γρήγορη ανάπτυξη
Όσο πιο μακριά είναι τα δαχτυλά σου τόσο πιο γρήγορα θα μακραίνουν και τα νύχια σου.

4. Ο υπολογιστής κάνει καλό στα νύχια!
Η απαλή πληκτρολόγηση σε υπολογιστή, κάνει καλό στα νύχια σου καθώς διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και τα βοηθά να μεγαλώσουν.

5. Δείξε μου τα νύχια σου να σου πω πόσο υγιής είσαι!
Η κατάσταση των νυχιών μας χωρίς βερνίκι και ουσίες πάνω τους, είναι ενδεικτική για την υγεία του σώματός μας. Το χρώμα, η υφή και το σχήμα μπορούν να γίνουν το μέσο για τη διάγνωση παθήσεων.

6. Τα νύχια μας ΔΕΝ ιδρώνουν!
Όσο και να ορκίζεσαι για το αντίθετο, δεν είναι τα νύχια μας αυτά που ιδρώνουν, γιατί πολύ απλά δεν έχουν ιδρωτοποιούς αδένες. Το δέρμα που περιβάλλει το νύχι είναι αυτό που ιδρώνει.

7. Τα νύχια μεγαλώνουν σε διαφορετικές ταχύτητες!
Κατά μέσο όρο τα νύχια μας μεγαλώνουν 3.5 χιλιοστά το μήνα. Ωστόσο, το νύχι που μεγαλώνει γρηγορότερα απ’ όλα είναι στο μεσαίο δάχτυλο ενώ αυτό που μεγαλώνει πιο αργά είναι του αντίχειρα. Γενικά, πάντως, τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν πιο γρήγορα σε σχέση με τα νύχια των ποδιών, ενώ τα τελευταία είναι διπλάσια σε πάχος.

8. Κόψε τα νύχια σου για να μεγαλώσουν!
Όσο πιο συχνά κόβεις τα νύχια σου τόσο πιο γρήγορα θα μεγαλώνουν!

9. Τα λευκά σημάδια στα νύχια δείχνουν έλλειψη ασβεστίου: Μύθος ή πραγματικότητα;

Σίγουρα θα το έχεις ακούσει ή θα στο έχουν πει μια φορά στην ζωή σου ότι αν έχεις λευκά σημάδια στα νύχια θα πρέπει να πιεις γάλα μιας και σου λείπει ασβέστιο! Μην πιείς! Ή, μάλλον, πιες αφού το γάλα κάνει καλό αλλά τα λευκά σημάδια από μόνα τους δεν υποδηλώνουν έλλειψη ασβεστίου. Συνήθως δημιουργούνται γιατί μπορεί να χτύπησες ή να πίεσες το νύχι σου στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτή η λευκή κηλίδα!